Elindult a HU-DE-Jó! Fordítás! :)

Óriási öröm számomra, hogy bejelenthetem, hogy a mai nappal hivatalosan is elindult újdonsült weboldalam, a HU-DE-Jó! Fordítás. És hogy miért éppen ezt a nevet választottam neki? Első blogbejegyzésemből ez is kiderül. 🙂

Nyelvészként mindig is nagyon szerettem a nyelvi humort, a mai napig rendkívül közel állnak hozzám a szójátékok, így ezt mindenképpen szerettem volna megjeleníteni a honlapom nevében is. Sokat gondolkodtam, hogy milyen név lehetne ilyen tekintetben kreatív és játékos, de ezzel egyidejűleg informatív és kifejező is.

Magyar-német fordítóként szintén fontosnak tartottam, hogy a munkanyelveim megjelenjenek a weboldal címében. A fordítás világában minden nyelv rendelkezik egy kétbetűs betűkóddal, ami az adott nyelvet jelöli – ez a magyar nyelv esetben a HU, míg a német nyelv esetében a DE.

Nagyon örültem, amikor a sokadik sikertelen névadási kísérlet után ez összeállt a fejemben, hiszen ekkor tudatosult bennem, hogy ebből végül is egészen ötletes, de egyúttal informatív nevet lehetne csinálni. Hozzácsaptam a végére az utolsó tagot, és így született meg a HU-DE-Jó! Fordítás.

Bízom benne, hogy a jövőben számos sikeres együttműködés alapja lesz az oldal, és az elkészült fordítás kézhezvételekor Önök is gyakran fogják mondani, hogy Húdejó lett ez a fordítás! 🙂

Ha bármiben a segítségükre lehetek, keressenek bizalommal!
Máté Zsófia német szakfordító
info@hudejoforditas.hu